ДИРЕКТОР КК ВРШАЦ ПРЕДРАГ КАНАЧКИ ПРЕДОЧИО ЈАВНОСТИ ЗАТЕЧЕНО СТАЊЕ У КЛУБУ

Протекла су непуна два месеца откако је нова управа преузела руковођење Кошаркашким клубом Вршац. За то време урађен је пресек стања и после детаљне анализе директор Предраг Каначки се јавности обратио са подацима о затеченој ситуацији.

 Уз напомену да ће све што нова управа буде радила бити јавно, најпре се осврнуо на стање у играчком кадру.

- Затекли смо сениорски тим са два кошаркаша. То су Стефан Митровић и Милан Мунижаба, који нису напустили клуб иако су то могли да ураде јер су им зараде касниле више од 60 дана. Од млађих селекција постоји само јуниорска екипа која броји 12 кошаркаша. Што се тиче женске екипе, ниједна играчица у сениорском погону није под уговором а млађе селекције не постоје.
Потом је Каначки изнео податке везане за затечену финансијску ситуацију у клубу.
- Велики проблем је суспензија од стране Кошаркашких савеза Србије и Војводине која онемогућава наступ на такмичењима и коришћење прелазног рока. Обавезе према Кошаркашком савезу Војводине односе се на годишње чланарине мушке и женске екипе у износу од 360.000 динара. У међувремену је бивши играч клуба, Борис Савовић, преко свог угоститељског објекта БИМС уплатио тај износ, чиме је учинио изузетан гест који итекако ценимо, истакао је Каначки.
Остаје дуг према Кошаркашком савезу Србије у износу од 167.875 динара који се односи на казне из такмичења у претходној сезони. Каначки је затим изнео податке везане за дуг према играчицама и играчима, члановима стручног штаба као и према добављачима и станодавцима.
- Укупна дуговања клуба износе нешто више од 14 милиона динара (14.075.380). Играчицама и играчима, као и члановима стручног штаба се за сезону 2015/16 дугује 3.172.888 динара. За претходне сезоне играчицама и играчима дугује се 4.669.115 динара, док је дуг према члановима стручног штаба из претходних сезона 2. 401.481 динара. Обавезе према добављачима су 3.025.361 динар док клуб за станарине дугује 806.533 динара, навео је директор КК Вршац.
Потом су на ред дошли и подаци о клупским потраживањима која нису наплаћена у току претходне сезоне.
- Кошаркашки клуб ФМП из Железника Вршцу дугује 1.400.000 динара. Прошлогодишњи спонзор, Компанија Свислајон, коме дугујемо велику захвалност што је преузео бригу за вршачку кошарку у деликатном тренутку, по основу уговора, Кошаркашком клубу Вршац треба да уплати још 3.600.000 динара. Дуг града Вршца према клубу, који је у тренутку преузимања износио 700.000 динара, у међувремену је намирен. У идеалним условима, када би се сва потраживања наплатила дуговања клуба износила би 8.375.380 динара, нагласио је је Каначки.
Директор Кошаркашког клуба Вршац рекао је да се руководство налази пред изузетно компликованим задатком обезбеђења средстава за пословање у наредном периоду. Велики проблем је, према речима Каначког, изгубљено поверење од стране играча, тако да је сарадња за сада договорена само са играчима са којима је актуелно руководство клуба сарађивало претходних година.
- На основу свега наведеног, спортски резултат у наредној сезони није императив већ, пре свега, стабилизација клуба и интензивирање рада са млађим селекцијама, навео је директор КК Вршац.
Почетак припрема заказан је за понедељак 15. август.

СЛЕДЕЋА УТАКМИЦА

ТАМИШ - ВРШАЦ

26. КОЛО КЛС

СУБОТА, 14. 3. 2020. 

ХАЛА СПОРТОВА СТРЕЛИШТЕ

Следећа утакмица

 

 

ФЕЈСБУК

ПРЕТРАГА

Фото галерија

О Клубу

Кошаркашки клуб Вршац је највећи клуб у Војводини и један од најстаријих у региону. Опширније...

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Подаци клуба

Адреса: Омладински трг 17. Вршац

Телефони: +38113838058; +38113838057

Факс: +38113830197

Имејл: office@kkvrsac.rs