СПЕКТАКУЛАРНА ПРОСЛАВА ЈУБИЛЕЈА КОШАРКАШКОГ КЛУБА ВРШАЦ УВЕЛИЧАНА ОДАВАЊЕМ ПРИЗНАЊА ЧЛАНОВИМА ОЛИМПИЈСКОГ ТИМА СРБИЈЕ

 Кошаркашки клуб Вршац на величанствен начин обележио је јубилеј 70 година постојања, спектакуларним турниром који је првог и другог дана пратило по близу 3.000 гледалаца у Миленијуму. Томе треба додати да је мечеве преко Интернет сајта kk.vrsac.rs пратило 25.082 гледалаца. Љубитељи кошарке имали су прилику да, као некад, на делу виде АБА лигаше, бројне асове српске клупске кошарке, али и нови тим Вршца предвођен тренером Миланом Гуровићем, који је показао да поседује суперлигашки потенцијал. У фантастичној атмосфери Вршчани су уз рођендан клуба обележили и рођендан легенде вршачке, српске и европске кошарке, Биљане Станковић, играчице која је учествовала у освајању свих 20 трофеја које красе витрине клуба. Директор Кошаркашког клуба Вршац, Предраг Каначки, уручио је Биљани букет 25 ружа од којих свака представља по једну освојену титулу, а двадесет пета је за њен повратак у Вршац који је, према речима Каначког, вредан као једна титула.

Најтрофејнија вршачка спортисткиња је, потом, у име клуба, уручила плакете члановима српског олимпијског тима који су, као чланови женске и мушке репрезентације Србије, сјајно представљали вршачки спорт и Кошаркашки клуб Вршац на Олимпијади у Рију. Публика је овацијама и громогласним аплаузом најпре поздравила играчицу која је поникла и стасала у Вршцу, некадашњег капитена екипе Хемофарма која је учествовала у освајању пет вршачких шампионских титула и у освајању пет купова,Тамару Радочај, која је донела прву олимпијску медаљу у историји вршачког спорта. Затим Горана Топића, стандардног члана стручног штаба српског сениорског националног тима који је учествовао у освајању олимпијског, светског и европског сребра, а претходно радио у свим омладинским мушким и женским селекцијама наше земље. Драгана Попова, младог кошаркашког стручњака који је својим иновацијама на пољу скаутинга оплеменио рад стручног штаба репрезентације Србије и већ има два боравка на чувеном балкону јер је учествовао је и усвајању светског сребра. И коначно, Велибора Вељу Косановића, који је од 2012. године члан физиотерапетуског тима репрезентације Србије са којом је учествовао и на Олиимпијади у Рију и на претходном Европском и Светском првенству.

Спектаклу у Вршцу присуствовали су и бројни гости: Генерални секретар КСС Дејан Томашевић, председник Удружења КЛС Дарко Јовичић, Спортски директор АБА лиге Жарко Чабаркапа, кошаркашки радници Небојша Човић, Драгиша Вучинић, Миодраг Ражнатовић, Предраг Дробњак, тренери Милан Минић, Владимир Ђокић, Оливер Поповић, менаџери Миодраг Радовић, Горан Савић, Бојан Николић, као и бројне кошаркашке легенде: Душан Керкез, Миодраг Марић, Стеван Караџић, а подршку Вршчанима пружио је и рокер Ђорђе Давид, велики пријатељ тренера Вршца Милана Гуровића. У свечаној ложи били су и представници града, градоначелница Драгана Митровић, чланови Градског већа, директори јавних предузећа и установа, угледни и успешни привредници Вршца, представници Спортског савеза и спортски радници и пријатељи из других клубова. Сви су дошли да упуте честитке за јубилеј и подрже клуб. Домаћин им је био председник КК Вршац Иван Грујин. Гледаоци су великим аплаузом поздравили и бивше играчице, играче, тренере, спортске раднике који су током протеклих седам деценија стварали историју клуба. Сви актери турнира били су одушевљени гостопримством у Вршцу и похвалили изузетну организацију турнира. Заслуге за то припадају директорском тандему Предраг Каначки, Александар Грујин

Фото: Дејан Голд

 

СЛЕДЕЋА УТАКМИЦА

ТАМИШ - ВРШАЦ

26. КОЛО КЛС

СУБОТА, 14. 3. 2020. 

ХАЛА СПОРТОВА СТРЕЛИШТЕ

Следећа утакмица

 

 

ФЕЈСБУК

ПРЕТРАГА

Фото галерија

О Клубу

Кошаркашки клуб Вршац је највећи клуб у Војводини и један од најстаријих у региону. Опширније...

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Подаци клуба

Адреса: Омладински трг 17. Вршац

Телефони: +38113838058; +38113838057

Факс: +38113830197

Имејл: office@kkvrsac.rs