ШЕФ СТРУЧНОГ ШТАБА ВРШЦА ЧЕСТИТАО ИГРАЧИМА ЦРВЕНЕ ЗВЕЗДЕ НА ПРИСТУПУ КАО ДА ЈЕ У ПИТАЊУ ЕВРОЛИГАШКИ МЕЧ 

Куп Радивоја Кораћа заслужено је припао екипи Црвене звезде која је до трофеја дошла победама у четврфиналу против Вршца (99:47), у полуфиналу против ФМП-а (76:60) и у финалу против Партизана (74:64). Тренер Вршца Владимир Ђокић обратио се тим поводом јавности на конференцији за медије.

-          Наша чевтртфинална утакмица против Црвене звезде није протекла онако како смо у клубу и стручном штабу планирали. Доживели смо убедљив и тежак пораз, али пораз који је реалан показатељ односа снага две екипе. Видели смо моћну Црвену звезду која никад овако добро није изгледала, против нас је имала приступ као да игра евролигашку утакмицу и честитам јој на томе. Публика је здушно бодрила Црвену звезду, утакмица је имала такав ток да је наш убедљив пораз био неизбежан. Али, то је реалност. Разлика у снази и брзини играча Вршца и Црвене звезде је таква, покушали смо у припреми утакмице да ту разлику смањимо, нисмо успели, спречили су нас Звездини играчи који су играли максимално озбиљно и одговорно. Наши играчи су могли за нијансу да буду борбенији, то је моја једина замерка, све остало је у складу са односом евролигаша и КЛС лигаша.

Тренер Ђокић је истакао да је и пласман на завршни турнир Купа успех који су играчи остварили одличним партијама у првом делу сезоне.

-          Заслужено смо изборили пласман на завршни турнир и на такмичење отишли као озбиљан клуб. Имали смо врхунске услове, одличан смештај, играчи су се врхунски понашали, како и приличи члановима великог клуба. Изгубити од Црвене звезде није срамота, у овом тренутку разлика је таква, надам се да ћемо за пар месеци поново имати прилику да се састанемо у Суперлиги и видећемо да ли ћемо ту разлику успети да смањимо.Обећавам да ће Вршац у наредном периоду изгледати много боље.

Владимир Ђокић је истакао објективне разлоге које су екипу спречили да пружи више.

-          Од средине децембра имали смо пуно проблема са здравственим билтеном, практично немамо играча који у том периоду није био повређен или болестан. То нас је прилично омело у реализацији тренинга и припреми утакмица, али те проблеме нисмо наглашавали не желећи да правимо алиби. Међутим, тај период се одужио и сада је већ видљиво да нисмо у форми каквој смо били пре неколико кола. Покушавамо да се опоравимо, Димић је још увек реконвалесцент, путовао је у Ниш, али смо знали да неће играти. Чинимо све да екипу Спартака у наредном колу дочекамо потпуно спремни.

Спартак је клуб са великом традицијом и суперлигашким амбицијама у овој сезони. Како ћете се припремити и од кога у суботичком тиму прети највећа опасност?

-          Спартак има одличног тренера, Алимпијевићев рад изузетно ценим , уме да мотивише екипу која је увек физички беспрекорно спремна и максимално агресивна на терену. Одговорићемо на њихову агресивност, учинићемо све да победимо и учврстимо се на првом месту.

Заслугом управе и играча у Вршцу се поново игра добра кошарка коју публика препознаје и пружа велику подршку екипи. Неколико пута ове сезоне подршка са трибина била је пресудан фактор у корист Ђокићевих изабраника.

-          Покушаћемо да у овој утакмици направимо искорак ка Суперлиги. У том смислу нам је подршка навијача изузетно важна, атмосфера на трибинама је евролигашка а Вршац заслужује да иде степеник више. Даћемо све од себе да заиграмо на озбиљнијем нивоу такмичења. 

СЛЕДЕЋА УТАКМИЦА

ТАМИШ - ВРШАЦ

26. КОЛО КЛС

СУБОТА, 14. 3. 2020. 

ХАЛА СПОРТОВА СТРЕЛИШТЕ

Следећа утакмица

 

 

ФЕЈСБУК

ПРЕТРАГА

Фото галерија

О Клубу

Кошаркашки клуб Вршац је највећи клуб у Војводини и један од најстаријих у региону. Опширније...

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Подаци клуба

Адреса: Омладински трг 17. Вршац

Телефони: +38113838058; +38113838057

Факс: +38113830197

Имејл: office@kkvrsac.rs