БЕЗ ТРИ ИГРАЧА У САСТАВУ НИЈЕ БИЛО ЕНЕРГИЈЕ ЗА ЈАЧИ ОТПОР ЈЕДНОЈ ОД НАЈКВАЛИТЕНИЈИХ ЕКИПА У АБА 2 ЛИГИ

ВРШАЦ – ПРИМОРСКА 65:103 (15:24, 19:26, 15:30, 16:23)

Вршац, Центар Миленијум, гледалаца: 800, судије: Шундић (ЦГ), Поробић (БиХ), Терзиевски (МКД)

ВРШАЦ: Ћирковић 4, Мунижаба, Капетановић 6 (5 ск), Митровић 12 (3 ас), Радивојевић, Бркић 6, Јовановић 15 (4 ас), Симовић 2, Огњеновић 11 (5 ск), Силађи 9 (5 ск).

ПРИМОРСКА: Ферме 26, Харис 20, Чакарун 11 (6 ск), Коси 8, Зупан 3, Маринковић 12, Хоџић, Јагодић Куриџа 6 (6 ск), Вујасиновић, Шишко 10 (4 ск, 6 ас), Глас 3, Вончина 4.

Десетковани повредама и болестима, уз то уморни од жестоког темпа играња на два фронта, Вршчани нису били равноправан ривал гостима из Копра, који су од првог до задњег минута играли максимално концентрисано, одговорно у одбрани, снажно и прецизно у нападу, и заслужено остварили више него убедљиву победу.

Вршац је до последњег минута прве четвртине успевао да буде равноправан фаворизованом ривалу, али је Приморска за свега 60 секунди успела да постигне чак 7 поена и наметнула жесток ритам у којем је одиграла читав остатак меча.

У другој четвртини изабраници тренера Бранка Максимовића нису имали решења за снажну одбрану гостију и тешко су долазили у прилику да поентирају. Са друге стране, Ферме је имао изузетно шутерско вече, погодио је 8 тројки из 11 покушаја, Американац Харис је имао стопостотан учинак за два поена (7/7) и погодио две тројке из три шута. Јагодић Куриџа такође није имао промашај из игре, Маринковић је без обзира на проблем са личним грешкама био тешко задржив у рекету. Такав однос снага на терену виђен је и у трећој и четвртој четвртини и довео је до убедљивог вођства које је расло до максималних плус 40 (94:54) за госте. Тренер Приморске Големац је тек у финишу меча „спустио гас“ и одморио носиоце игре, a Вршац са само тројицом нешто расположенијих играча, Јовановићем, Митровићем и Огњеновићем, није био у могућности да пружи озбиљнији отпор.

  • Ово није била утакмица у којој смо могли да тражимо своју шансу, Приморска је прејака за нас и свој квалитет је показала од прве секунде. Уз то, имала је и додатну олакшавајућу околност, седам дана за припрему док смо се ми прилично потрошили у утакмици у суботу. Наша ротација је скраћена због болести и повреда и када дође овако квалитетан противник немаш ни шансу да покажеш право лице. Мојим момцима могу да замерим само што нису пружили маскимум без обзира у каквом се физичком стању налазе, рекао је шеф струке Вршца Бранко Максимовић.

Јурица Големац, био је задовољан.

  • Врло професионалан приступ моје екипе, одиграли смо одличну одбрану, притисли њихове главне играче, погодили неке шутеве и брзо се резултатски одвојили. Заслужено смо победили, Вршцу желим да се чим пре консолидује и дође до још које победе.

Гости Кошаркашког клуба Вршац на овој утакмици били су руководиоци АБА лиге: Крешимир Новосел, директор, и Жарко Чабаркапа, спортски директор.

Фото: Милош Живковић

СЛЕДЕЋА УТАКМИЦА

ТАМИШ - ВРШАЦ

 

Следећа утакмица

 

 

ФЕЈСБУК

ПРЕТРАГА

Фото галерија

О Клубу

Кошаркашки клуб Вршац је највећи клуб у Војводини и један од најстаријих у региону. Опширније...

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Подаци клуба

Адреса: Омладински трг 17. Вршац

Телефони: +38113838058; +38113838057

Факс: +38113830197

Имејл: office@kkvrsac.rs