ВРШАЦ НА ПОЛУВРЕМЕНУ ИМАО 14 ПОЕНА ПРЕДНОСТИ АЛИ ЈЕ НА КРАЈУ ДОЖИВЕО НОВИ ПОРАЗ У АБА 2 ЛИГИ

ВРШАЦ – ЗРИЊСКИ 85:91 (30:16, 20:20, 17:36, 18:19)

Центар Миленијум, гледалаца: 800, судије: Раичевић (ЦГ), Роглић (ХРВ), Стрика (СРБ)

ВРШАЦ: Ћирковић 6, Мунижаба, Капетановић 9 (5 ск), Митровић 6, Радивојевић 17 (5 ас), Бркић 15 (6 ск), Јовановић 15 (4 ск, 6 ас), Симовић 3, Огњеновић 4, Силађи 10 (4 ск).

ЗРИЊСКИ: Шутало, Петрић, Смајлагић 23 (8 ск, 4 ас), Соколовић 13 (5 ск, 5 ас), Големац, Зломислић, Тодоровић 29 (7 ск), Шамадан, Миличевић 4 (7 ск), Пандурић 7, Љујић 9, Бакић 6 (5 ск).

Вршчани су одиграли одлично прво полувреме и можда најбољу прву четвртину ове сезоне, али, ипак, нису успели да остваре другу победу у АБА 2 лиги. Зрињски је у другом полувремену направио велики преокрет, трећу четвртину добио са чак 19 поена залике и на крају заслужено освојио бодове.

Домаћи су почели снажно у одбрани, разноврсно у нападу, сви играчи из петорке уписали су се у листу стрелаца у првих пет минута игре и показали решеност да прекину серију лоших резултата. На минут и по пре краја првог периода Вршац је имао двоцифрену предност (25:14), и до краја првог полувремена однос снага се није мењао. Изабраници тренера Бранка Максимовића диктирали су висок темпо игре, одржавали су предност десетак поена и на одмор отишли са вођством од 14 кошева разлике (50:36).

Међутим, у другом полувремену Мостарци су захваљујући изуетној игри српског интернационалца Тодоровића и шутерском расположењу Смајлагића и Соколовића успели веома брзо да преокрену ток збивања на терену и направе велики резултатски повратак. У читавом првом полувремену гости су убацили три тројке а само у трећој четвртини шест.

Новонастала ситуација као да је потпуно везала руке играчима Вршца који су остали без самопоуздања, имали су много проблема у организацији напада, направили велики број техничких грешака и изгубили 12 лопти у другом полувремену. Са друге стране екипа Зрињског је драстично поправила све параметре у својој игри и заслужено победила, док је незадрживом Тодоровићу заслужено припао епитет најбољег играча меча.

Бранко Максимовић, тренер Вршца:

  • Много је тешко нешто паметно рећи после овакве утакмице. Момци не схватају колико су мале ствари у кошарци битне. Једно добро заградјивање, једна добра одбрана, сигуран пас може да одлучи да ли ће екипа победити или изгубити. Имали смо катастрофалан улазак у друго полувреме, дозволили смо њиховом најбољем шутеру да се разигра, правили смо глупости у нападу, били себични, али друге играче немамо. Срамота ме је што појединци не респектују саиграче, клуб и мене, што размишљају само о себи, што због тога сав наш труд пада у воду. Али, има још да се игра и борићемо се до краја.

Хрвоје Влашић, тренер Зрињског

  • Прво полувреме се нисмо појавили овде. Имали смо великих проблема у обрани пика, у обрани раног напада, утрчавања, продора, дакле уопште нисмо личили на екипу каква можемо бити. У трећој четвртини нас је пратио одличан шут, али смо и пуно боље обрамбено изгледали и чак мислим да смо прерано помислили да је утакмица готова. Задовољан сам побиједом, тежак пут је изгледа оставио трага на нама, у најави сам рекао да ће бити изузетно тешко, у полувремену смо имали озбиљан разговор. Честитам Вршцу на доброј утакмици и максимално фер и коректној игри.

Фото: Милош Живковић

СЛЕДЕЋА УТАКМИЦА

ТАМИШ - ВРШАЦ

 

Следећа утакмица

 

 

ФЕЈСБУК

ПРЕТРАГА

Фото галерија

О Клубу

Кошаркашки клуб Вршац је највећи клуб у Војводини и један од најстаријих у региону. Опширније...

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Подаци клуба

Адреса: Омладински трг 17. Вршац

Телефони: +38113838058; +38113838057

Факс: +38113830197

Имејл: office@kkvrsac.rs