УПРАВА КЛУБА ЗАХВАЉУЈЕ СЕ НА ИЗУЗЕТНО КОРЕКТНОЈ САРАДЊИ БИВШЕМ ТРЕНЕРУ БРАНКУ МАКСИМОВИЋУ

После утакмице 14. кола АБА 2 лиге и пораза против Динамика (95:83) Вршчани су се растали са тренером Бранком Максимовићем и експресно ангажовали новог шефа стручног штаба. Кормило је преузео Дарко Костић коме ће долазак у Вршац бити највећи тренерски изазов у досадашњој каријери.

Костић је као играч био интернационалац у Грчкој, Немачкој, Белгији, и Словачкој, у Србији је наступао за Смедерево и београдски Раднички. Као тренер почео је у стручном штабу ОКК Београда као помоћник Влади Ђуровићу, а од 2016. до 2018. Клонфере је предводио самостално. Једну полусезону био је и први тренер бугарског Академика из Пловдива.

  • Незахвално је за сваког тренера да екипу преузме на полусезони. Играче Вршца познајем, мислим да имају квалитет за бољу позицију на табели од ове које тренутно заузимају у АБА 2 лиги и КЛС. Улоге у тиму морају бити јасне и екипа мора много боље дефанзивно да изгледа. Мислим да колико год да си добар у нападу ако у просеку примаш 90 поена тешко можеш да победиш. Поједини играчи сигурно могу више, не показују тренутно игре на нивоу квалитета који поседују и морам што пре да утврдим разлог зашто је то тако. Морамо да поправимо хемију у екипи, да играчи више играју један за другог и да им буде потпуно јасно шта очекујем од њих, закључио је Костић.

Кошаркашки клуб Вршац захваљује се досадашњем тренеру Бранку Максимовићу на изузетно коректној сарадњи, на свему што је урадио за клуб и жели му пуно среће у наставку каријере. Клуб је напустио и крилни центар Никола Силађи који каријеру наставља у екипи Братунца. И њему се управа КК Вршац захваљује на добрим играма и сарадњи.

СЛЕДЕЋА УТАКМИЦА

ТАМИШ - ВРШАЦ

26. КОЛО КЛС

СУБОТА, 14. 3. 2020. 

ХАЛА СПОРТОВА СТРЕЛИШТЕ

Следећа утакмица

 

 

ФЕЈСБУК

ПРЕТРАГА

Фото галерија

О Клубу

Кошаркашки клуб Вршац је највећи клуб у Војводини и један од најстаријих у региону. Опширније...

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Подаци клуба

Адреса: Омладински трг 17. Вршац

Телефони: +38113838058; +38113838057

Факс: +38113830197

Имејл: office@kkvrsac.rs