ВРШАЦ УСПЕШНО ОКОНЧАО ПРИПРЕМЕ И НЕ КРИЈЕ АМБИЦИЈЕ У НОВОЈ СЕЗОНИ

Кошаркаши Вршца су утакмицом затвореног типа против зрењанинског Пролетера комплетирали циклус припремних мечева у којима су пре тога савладали румунског суперлигаша Форсани (86:84), у Београду играли нерешено са кинеским Ђангсуом (74:74), изгубили у гостима од Темишвара (63:70) и савладали Тамиш (80:79). Љубитељи спорта имали су прилику да виде нови састав Вршца у коме су у односу на прошлу сезону остали само капитен Милош Савовић и бек Никола Ћирковић. Највећа појачања су двојица Американаца, Гејб Билер и Џони Васар као и центар Љубомир Чампара. Новајлије су још: Младен Грушановић, Вања Газибеговић, Лазар Грбовић, Немања Милошевић, Стефан Аџић и Миодраг Павковић. У последњем тренутку ангажован је Милош Димић, некадашњи играч Вршца, чачанског Борца и мађарског Кечкемета који ће својим искуством и квалитетом итекако моћи да помогне.

Овог лета успостављена је сарадња Вршца и Партизана, а директор клуба Владан Мајсторовић истиче да ће она умногоме утицати на такмичарске амбиције Вршчана.

- Имамо перспективан тим и жеља нам је да се сарадња са црно-белима развија у правцу стварања и афирмације младих играча. Партизан је препознао врхунске услове које Вршац има, очекујемо да ће ова сарадња донети добробит не само Партизану и нама већ и читавој српској кошарци.

Шеф стручног штаба Дарко Костић нагласио је да екипа још увек ствара хемију, али да је задовољан урађеним послом у прелазном року и припремном периоду.

- Нисмо у шутерској форми, али ме радује што екипа у тренуцима када не иде најбоље показује карактер и улаже велику енергију да преокрене ток меча. Неопходно је да играчи упознају једни друге, жеља ми је да одбрана буде препознатљив елемент наше игре. Желимо резултатски искорак ове сезоне, циљ нам је Суперлига.

Пословни директор КК Вршац Аца Грујин истакао је велику захвалност клуба на помоћи од стране Града Вршца и градоначелнице Драгане Митровић и додао да вршачке љубитеље кошарке ове сезоне у Миленијуму очекују бројна изненађења, за почетак сви који дођу на отварање сезоне могу да очекују пропуснице за мечеве КК Вршац, укључујући и оне који ће бити играни у Суперлиги.

СЛЕДЕЋА УТАКМИЦА

ТАМИШ - ВРШАЦ

 

Следећа утакмица

 

 

ФЕЈСБУК

ПРЕТРАГА

Фото галерија

О Клубу

Кошаркашки клуб Вршац је највећи клуб у Војводини и један од најстаријих у региону. Опширније...

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Подаци клуба

Адреса: Омладински трг 17. Вршац

Телефони: +38113838058; +38113838057

Факс: +38113830197

Имејл: office@kkvrsac.rs