ВРШЧАНИ СТРПЉИВОМ ИГРОМ И ДОБРОМ ЗАВРШНИЦОМ ДОШЛИ ДО ПОБЕДЕ НА ПРЕМИЈЕРИ

ВРШАЦ – КОЛУБАРА 83:73 (16:17, 24:15, 17:20, 26:21)

Центар Миленијум, гледалаца 500, судије: Стрика (БГ), Влаховић (БГ), Хаџић (СП)

ВРШАЦ: Милошевић 3 (2 ас), Димић 18 (2 ас), Васар 16 (3 ас), Ћирковић 4 (6 ск), Аџић, Грушановић 11 (2 ск), Павковић, Газибеговић 4 (3 ск), Савовић (7 ск, 6 ас), Грбовић 4, Чампара 12 (9 ск), Билер 11 (4 ск).

КОЛУБАРА: Шпаровић 7 (3 ск, 3 ас), С. Синђелић, Вулетић 13 (7 ск, 4 ас), Јокић 3 (4 ск), Јањушевић 5 (5 ск, 4 ас), Симић 18 (9 ас), Тосанис, Тодоровић 12 (4 ск), В. Синђелић 3, Чворовић 12 (4 ск).

Вршац је тешко дошао до победе на отварању сезоне против дебитанта Колубаре која се у Миленијуму представила у одличном издању и до последњих минута претила да направи велико изненађење. Изабраници тренера Дарка Костића, иако имају изузетан нападачки потенцијал, први тријумф забележили су захваљујући ангажовању у одбрани, нарочито у последњих пет минута када је одбијен последњи покушај борбених гостију. Играчи Вршца су у првој четвртини шутирали 0/5 за три поена и ушли у нервозу која их је пратила до самог краја. Са друге стране играчи Колубаре су у првих десет минута тројке шутирали 4/4 и имали непогрешивог Тодоровића под таблом (3/3) и то је био наговештај да домаће чека много посла. Тек у другом периоду, када су Васар и Димић показали нападачку класу, када је Чампара успео да се разигра под таблом и када је Билер погодио прву тројку, Вршац је дошао до резултатске предности од 10 поена (36:26) која је гарантовала вођство на полувремену, али није била довољна залиха да би се стекла преко потребна мирноћа за наставак. Лазаревчани су имали петорицу надахнутих појединаца, пре свих капитена Симића чији су далекометни пројектили доносили гостима велико самопоуздање, уз њега одлични су били под оба коша Вулетић и Тодоровић, а сјајне моменте имао је и Чворовић. Колубара је у трећој четвртини направила серију 7:0, Шпаровић је кошем у 27. минуту изједначио резултат (48:48), и најавио велику борбу у последњем периоду. Тада су ствари у своје руке поново преузели Димић и Васар и Вршац је у последњих пет минута, када су се гости последњи пут на мечу припретили и примакли на само минус 4 (68:64), стекао довољну предност да његови симпатизери не морају да стрепе у финишу.

Тренер гостију Жарко Симић захвалио се КК Вршац на изузетном гостопримству:

„Вршац је одиграо одличну утакмицу, нарочито у другој и четвртој четвртини када су нам убацили 24 и 26 поена. То је значајно допринело да ми паднемо у одбрани у тренуцима када смо се резултатски сасвим примакли. Надам се да ћемо се консолидовати у наредном колу када очекујемо да нам се прикључе Пејовић и Стојадиновић, који су нам недостајали вечерас. Вршац је имао 39 скокова, тражио сам да се притисну њихови бекови, али они су нам правили вишак на централном пику што им је и донело предност од 6-7 разлике.“

Дарко Костић је још у најави рекао да очекује тежак меч:

„Прво коло увек доноси нервозу домаћој екипи. Ми смо шутерска екипа, имамо играче који су одлични у шуту са дистанце а вечерас смо шутирали 4/18 за три поена. Рекао сам играчима да ову утакмицу нећемо добити нападом већ одбраном, али њу смо почели да играмо тек када нам је противник значајно запретио. Још увек смо далеко од нашег најбољег издања, екипа је устварању, имамо десет нових играча,очекујем да ћемо у свакој новој утакмици играти све боље.

Фото: М. Живковић

СЛЕДЕЋА УТАКМИЦА

ТАМИШ - ВРШАЦ

 

Следећа утакмица

 

 

ФЕЈСБУК

ПРЕТРАГА

Фото галерија

О Клубу

Кошаркашки клуб Вршац је највећи клуб у Војводини и један од најстаријих у региону. Опширније...

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Подаци клуба

Адреса: Омладински трг 17. Вршац

Телефони: +38113838058; +38113838057

Факс: +38113830197

Имејл: office@kkvrsac.rs