ВРШЧАНИ ДОЖИВЕЛИ ПОРАЗ У УЗБУДЉИВОМ МЕЧУ У ПАЛАТИ СПОРТОВА "РАНКО ЖЕРАВИЦА"

ДИНАМИК - ВРШАЦ 91:80 (26:15, 16:19, 17:21, 32:25)

Хала спортова "Ранко Жеравица", судије: Глишић, Јевтовић, Дашић

ДИНАМИК: Пашајлић 22, Глас 2, Мерт 7, Вуликић 6, Беслаћ 13, Томашевић 2, Остојић 16, Пауновић 3, Смиљанић 12, Вујовић 8.

ВРШАЦ: Милошевић 4, Димић 2, Васар 8, Дукић, Ћирковић 10, Аџић, Грушановић 21, Павковић, Газибеговић 4, Савовић 2, Билер 27, Шћекић 2.

Дерби 6. кола Кошаркашке лиге Србије ломио се неколико пута и одлучен је у последој четвртини. Динамик је био спретнији у тренуцима одлуке, имао више расположених играча у последњој четвртини и био много бољи у скоку, што је, испоставило се, био кључни статистички параметар који је превагнуо на страну Београђана. Домаћи су боље ушли у утакмицу, искористили нервозу и промашене зицере Вршчана и повели са 10:0. Изабраници тренера Костића успели су нешто касније да поврате концентрацију и дођу до своје игре којом су успоставили резултатску равнотежу. Почетком последњег периода чинило се да је Вршац близу потпуног преокрета, али је примио чак 32 поена за десет минута, што је било изузетно тешко надокнадити. Динамик је имао 18 скокова више на утакмици, али много важнији податак је број постигнутих поена из другог напада, 16:5 у корист домаћих, што је разлика идентична оној у укупном резултатском скору.

Капитен Вршца Милош Савовић изјавио је:

"Захваљујем се Динамику на фер и коректној игри. Ми смо млада екипа која још треба да расте и потрудићемо се да што пре заборавимо овај пораз. Окрећемо се Слободи из Ужица са којом играмо следеће суботе".

Тренер Вршчана Дарко Костић честитао је Динамику на заслуженој победи и наставио:

"Када примимо 28 поена из контранапада, немамо шта да тражимо на оваквој утакмици. Имали смо доста проблема са повредама и кратком ротацијом и нисмо издржали висок темпо ове утакмице. Радићемо на проблемима у организацији игре и мислим да коначан резултат није реалан. На крају смо се више разлетели и указивала нам се прилика неколико пута да сустигнемо предност Динамика, али то нисмо искористили. Окрећемо се Слободи и надамо се да ћемо за ту утакмицу бити здрави и на највишем нивоу."

СЛЕДЕЋА УТАКМИЦА

ТАМИШ - ВРШАЦ

26. КОЛО КЛС

СУБОТА, 14. 3. 2020. 

ХАЛА СПОРТОВА СТРЕЛИШТЕ

Следећа утакмица

 

 

ФЕЈСБУК

ПРЕТРАГА

Фото галерија

О Клубу

Кошаркашки клуб Вршац је највећи клуб у Војводини и један од најстаријих у региону. Опширније...

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Подаци клуба

Адреса: Омладински трг 17. Вршац

Телефони: +38113838058; +38113838057

Факс: +38113830197

Имејл: office@kkvrsac.rs