January 16, 2021

Vladimir Lučić novi trener KK Vršca

2 min read

Poslednje mesto na tabeli, tri vezana poraza i svega jedna ostvarena pobeda u šest kola Košarkaške lige Srbije, primorali su upravu Košarkaškog kluba Vršac da napravi smenu na čelu stručnog štaba.

Umesto Zorana Todorovića stigao je doskorašnji strateg užičke Slobode Vladimir Lučić. Novi trener Vrščana odmah je prionuo na posao i u utorak uveče održao prvi trening.

  • Pratim sva dešavanja u KLS, mislim da skor 1-5 nije nešto zastrašujuće. Dosta ekipa ima samo jednu ili dve pobede više od nas i mislim da je to dostižno. Posle upoznavanja sa igračima znaću mnogo više o realnim dometima ove ekipe i na čemu treba raditi, kaže Lučić.

Trener Lučić zna šta je ključ uspeha u prevazilaženju krize rezultata.

  • Dobra atmosfera je ključ uspeha svakog tima, a ona nigde, pa ni u Vršcu, ne može biti dobra kada se ekipa nalazi na poslednjem mestu. Da je skor 5-1 sigurno da ja ne bih bio ovde, ali došao sam da vidimo u čemu je problem i da pokušamo svi zajedno da prevaziđemo situaciju, kaže Lučić.

Vrščanima sledi izuzetno teška utakmica sa zemunskom Mladošću.

  • Imamo svega tri treninga do utakmice protiv Mladosti, idemo na pobedu, ali jako je važno što posle toga sledi pauza u prvenstvu što je ključ mog dolaska u Vršac. Imaćemo vremena da uradimo neke nove stvari i da vidimo da li nam je neophodno nešto od igrača, rekao je novi šef struke Vrščana.

Vladimir Lučić je trenersku karijeru počeo u Beovuku radeći sa mlađim kategorijama dok je prvo iskustvo u seniorskoj košarci stekao vodeći ekipu Žarkova. Potom je četiri godine bio internacionalac, po dve sezone vodio je rumunsku Konkordiju i austrijski Traiskirhen, od 2017. godine bio je trener užičke Slobode sa kojom je prošle sezone izborio plasman u ABA 2 ligu.

Autor: B.J.
Foto: Miloš Živković

 
 

More Stories

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *