December 5, 2021

KK Vršac

Dobrodošli

KOŠARKAŠI POČELI PRIPREME

3 min read

Košarkaši Vršca počeli su u ponedeljak, 16. avgusta pripreme za novu sezonu. Stručni štab predvodi povratnik u klub, jedan od najboljih mladih srpskih trenera Vladimir Đokić. Uz njega su pomoćnik Marko Lalić i kondicioni trener Goran Deđanski.

– Presrećan sam zbog povratka u Vršac, poziv je usledio iznenada, ali smo ljudi iz uprave i ja vrlo lako našli zajednički jezik i dogovorili saradnju. Ekipa je nova, ostalo je par igrača iz prošlogodišnjeg sastava, ali je veliki broj novajlija koji će se tokom priprema boriti za mesto u timu. Tokom nedelje očekujemo još nekoliko igrača da nam se priključi i trebalo bi da ekipu formiramo najkasnije do kraja nedelje.

U svom prvom mandatu na klupi Vrščana Đokić je započeo praksu dovođenja mladih reprezentativaca.

Da li će tako biti i ove sezone?

– Postoji želja, radimo na dovođenju mladih reprezentativaca i vrlo brzo ćemo moći da saopštimo šta smo uradili na tom planu. Lepo je igrati i živeti u Vršcu, mnogi od njih izrazili su želju da dođu, međutim neophodno je da se ostvare još neki preduslovi da bi došlo do prelaska u naš klub.
Ljubitelji košarke u Vršcu sećaju se odličnih rezultata u KLS i izborenog mesta u ABA 2 ligi.

Da li tvoj dolazak podrazumeva visoke ambicije i ove sezone?

– Dobra je stvar što imamo dovoljno vremena da se pripremimo. Ono što je sigurno je da će ekipa biti dobra, igraće moderno, agresivno, poletno i brzo.
Kakav je plan rada do početka prvenstva?

Kompletne pripreme uradićemo u Vršcu jer imamo idealne uslove za rad. Jutarnje treninge u prvom delu priprema radiće profesor Goran Deđanski, uveče ćemo raditi na terenu. Zakazali smo dovoljan broj prijateljskih utakmica, naknadno ćemo odrediti termine, za sada znamo da ćemo učestvovati na jakom turniru u Leskovcu, gde će biti još ekipe Zdravlje, MZT iz Skoplja i čačanski Borac. Za otprilike tri nedelje odigraćemo i prvi pripremni meč u Vršcu i biće to prilika da se novi tim predstavi publici.

Proteklu sezonu obeležilo je igranje utakmica bez publike, koliko bi povratak gledalaca doprineo da mečevi budu još zanimljiviji?

– Svi smo se uželeli prave sportske atmosfere koju samo publika može da napravi. Ružan je, bedan, nikakav osećaj igrati bez publike. Navijači su ipak najbitniji, vršačka publika je sjajna, uvek je bila na našoj strani, nadam se da će tako biti i ove sezone.

Jedan od igrača koji su nosili igru Vršca prošle sezone, Bratislav Jeković, na početku priprema izrazio je zadovoljstvo kvalitetom okupljenih momaka.

– Sastav je dosta podmlađen u odnosu na prošlu sezonu, ali čini mi se da nam kvaliteta ne manjka. Popunjeni smo na svim pozicijama, na nama je sada da se što bolje pripremimo za početak prvenstva, da damo sve od sebe da ostvarimo što bolji rezultat, nadam se i bolji nego prošle sezone.

Utisak je da si na pripreme došao u boljoj formi nego prošlog leta.

– To je tačno, iskoristio sam pauzu da se pripremim za napore u prvom delu priprema koji je fizički najzahtevniji. Prošla sezona bila je specifična zbog karantina, nadamo se da ove neće biti otkazivanja utakmica. Znamo šta nam je cilj u ovoj fazi, što bolje se spremiti za uigravanje i pripremne mečeve.

Koliko bi podrška publike mogla da znači u poboljšanju plasmana u odnosu na prethodnu sezonu?

– Moja prva sezona u Vršcu, nažalost, prošla je bez prisustva publike. Ne bih želeo da se tako nešto ponovi, zaista nije prijatno igrati u praznoj hali. Ne igramo samo zbog rezultata kluba, igramo i za naše navijače. Nadam se da će dolaziti u halu u što većem broju.

Zapratite KK Vršac:

More Stories

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *