December 5, 2021

KK Vršac

Dobrodošli

KOŠARKAŠICE POČELE PRIPREME

3 min read

Košarkašice Vršca su prošle sezone osvojile prvo mesto u Drugoj košarkaškoj ligi Srbije i vratile se u elitni rang takmičenja gde im je mesto. Trener Miroslav Kanjevac zadržao je na okupu sve igračice koje su izborile plasman u prvoligaško društvo i zadovoljan je obavljenim poslom u prelaznom roku.

– Blizu smo formiranja ekipe za narednu sezonu, očekujemo još dva pojačanja, a igračacama koje smo do sada angažovali smo veoma zadovoljni. Sve je podređeno cilju da ove sezone ne igramo epizodnu ulogu u prvoj ligi već da pokušemo da budemo konkurentni svim ekipama. Mislim da to klub i grad Vršac zaslužuju.

Kakav je plan rada do početka prvenstva?

– U Vršcu imamo sve uslove za kvalitetan rad, počev od parka, preko atletske staze, teretane do terena. Imaćemo dva, ponekad i tri treninga dnevno, da bi ušli u kontinuitet, kasnije pred prvenstvo, smanjićemo obim rada i početi igranje pripremnih mečeva. Imaćemo šest ili sedam provera, većina njih biće na gostujućim terenima. Nadam se da ćemo se pred početak prvenstva u generalnoj probi protiv Crvene zvezde predstaviti našoj publici.

Znaju li se protivnici u pripremnim mečevima?

– U prve dve utakmice, 12. i 15. septembra igraćemo protiv Radivoja Koraća i Art Basketa. Potom ćemo se sastati sa Partizanom.

Da li je bilo teško privoleti igračice da pojačaju Vršac u ovoj sezoni?

– Prošle i pretprošle sezone bilo je vrlo teško pronaći igračice koje su želele da igraju za Vršac. Retke su igračice poput Ljilje Tomašević, Dušice Stanaćev i Ane Miletić koje su želele da igraju i u drugoj ligi za klub takve tradicije. Sada, pravo da vam kažem, zovu me i nude se da igraju za Vršac i mi smo na slatkim mukama koga ćemo da odaberemo.

Vršac ove sezone pojačanja ima i u stručnom štabu.

– Veoma sam srećan što će jedan Vrščanin raditi u stručnom štabu, Dušan Pavlica ima veliko trenersko uskustvo stečeno u radu sa muškim i ženskim selekcijama, radio je kao pomoćnik Marine Maljković. Očekujem boljitak u radu ove sezone i još veći individualni napredak svih igračica.

Prvo veliko pojačanje Vršca u ovom prelaznom roku je Tina Selaković, reprezentativka Srbije koja je prošla kompletan ciklus priprema za kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre u Tokiju.

– Želim da se zahvalim upravi Vršca na pozivu da igram za klub velike tradicije. Grad mi se odmah dopao, upoznala sam sve buduće saigračice, nadam se da ćemo uživati u igri ove sezone.

Kakva su očekivanja u novoj sezoni?

– Pre svega želim da se dobro spremimo da bi mogli od starta da se nametnemo kao ekipa koja želi da postane stabilan prvoligaš. Mislim da imamo kvalitet i za više od toga, ukoliko nam se ukaže prilika pokušaćemo da se što više približimo vrhu tabele.

Uoči početka priprema jedna od najmlađih prvotimki Vršca, Dejana Verigić, potpisala je prvi profesionalni ugovor. Dejana ističe da joj je velika čast što će kao profesionalka igrati u našoj najjačoj ligi i što će imati priliku da još više napreduje.

– Drago mi je što sam posle nastupa u svim mlađim selekcijama potpisala prvi profesionalni ugovor sa mojim klubom. Nadam se da ću opravdati očekivanja ljudi iz uprave i stručnog štaba na čelu sa trenerom Kanjevcem, ali i mojih saigračica od kojih mogu još dosta da naučim.

Kakva su očekivanja od nastupa u prvoligaškoj konkurenciji?

-Raduje me što ćemo igrati protiv naših najboljih ekipa. Biće to prilika da igrački još više napredujem.

 

Zapratite KK Vršac:

More Stories

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *