October 27, 2021

KK Vršac

Dobrodošli

KOŠARKAŠICE SE POBEDOM VRATILE U PRVU LIGU

2 min read

VRŠAC – VRBAS 85:64 (22:16, 24:11, 15:18, 24:19)

Centar Milenijum, sudije: Smiljanić, Olćan, Šoškić.

VRŠAC: Marjanović 20 (7 as), Stojić 9 (5 sk), Miletić 6 (6 sk), Selaković 25 (11 sk), Zorić 17 (6 sk), Verigić, Kerkez, Repac 3 (5 sk), Stanaćev, Jovanović 5 (5 sk), Mihajlović, Cera.

VRBAS: Proktor 22 (6 sk), Jozić 7 (4 as), Marčetić 6 (7 sk, 5 ul), Laković 14 (7 sk), Mijatović 15 (8 sk), Janjić, Relić, Božičić, Nurkić, Rudović.

Košarkašice Vršca vratile su se u prvoligaško društvo u velikom stilu ostvarivši ubedljivu pobedu na premijernom meču u novo sezoni u protiv starosedeoca u društvu najboljih, ekipe Vrbasa.
Ispostavilo se da odluka trenera Miroslava Kanjevca da u pripremnom periodu ekipa igra utakmice sa najjačim prvoligašima naše zemlje bila potpuno ispravna jer je tim ušao u pravu formu u idealnom trenutku.

Vrščanke su od prvog minuta zagospodarile terenom i već posle prvih dvadeset minuta igre kada su povele 19 razlike (46:27) bile su na korak do pobede. Izuzetno agresivnom odbranom udaljile su Vrbašanke od koša, primoravale ih na greške i svaku kažnjavale brzom kontrom ili odličnom realizacijom pozicinog napada, uglavnom preko nezadrživih Tine Selaković i Jelene Zorić.

Dominaciju izabranica trenera Kanjevca najbolje opisuju brojke, Vršac je imao 13 skokova i 12 asistencija više od rivala i tri izuzetno nadahnute igračice. Pored Selakovićeve i Zorićeve izuzetno partiju prižila je Ljiljana Marjanović čiji je šut spolja doprineo raznovrsnosti napada Vrščanki. Izuzetne role imale Marina Stojić, Ana Miletić i Ivana Jovanović.

Mislim da je ovo igra koja će nas krasiti tokom sezone, požrtvovana, borbena i brza i videćemo ko će uspeti da nas prati. Vrbas je izuzetno neugodan protivnik, ima triling iskusnih igračica koje dugo igraju zajedno, ali pripremili smo se za njih i uspeli da zaustavimo sve pretnje. One su u meč ušle malo opuštenije jer su u pripremnom periodu dobile osvajača duple krune prošle sezone Art Basket i najavile da u Vršac dolaze po bodove. Međutim, na svom terenu mi nikome nećemo lako i bez borbe prepustiti bodove, rekao je posle trener Vršca Miroslav Kanjevac.

Zapratite KK Vršac:

More Stories

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *